Select Page

Succesvol Nederland presenteert de beste bedrijven van Nederland;

elke zondag op RTL7, 10:30 uur

Senior Aerospace Bosman BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Vliegtuigonderdelenbranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. ‘Senior Aerospace Bosman weet zijn enorme knowhow op het gebied van vliegtuigmotorentechniek te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Een indrukwekkend bedrijf waar Nederland trots op mag zijn.’

De specialiteit van Senior Aerospace Bosman (SABosman) laat zich omschrijven als engineering, vervaardiging, en verbetering van hoogwaardige vliegtuig(motor)- en ruimtevaartonderdelen, alsmede van onderdelen en modules van turbines die gebruikt worden voor het opwekken van elektriciteit en warmtekracht. De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in SABosman een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij SABosman, want men is – ook samen met ketenpartners – continu bezig zijn producten en diensten te verbeteren en af te stemmen op de wensen van de klant.’

Hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen

Best verrassend, vindt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie: een bedrijf in Barendrecht dat zich toelegt op de hoogwaardige productie van onderdelen van vliegtuigmotoren voor Rolls Royce, General Electric en Pratt & Whitney. ‘Alle motoren van de Boeing 737 en de Airbus A320 bevatten onderdelen van SABosman.

 

Het moge duidelijk zijn dat SABosman aan de allerhoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen voldoet die maar denkbaar zijn in de wereldwijde maakindustrie, en dan in een sector die zo intensief onder toezicht staat als de luchtvaartsector. Het bedrijf wordt bijna maandelijks – soms wekelijks – onaangekondigd bezocht door controlerende instanties. En als je daar jaar na jaar probleemloos doorheen weet te komen, wordt duidelijk met welke extreem hoge productiestandaarden we hier te maken hebben. En dat allemaal in Barendrecht.’
In deze industrie waar ieder klein foutje fatale gevolgen kan hebben, heeft SABosman het zogeheten Service-Profit Model ontwikkeld. Dit model borgt in het kort de zorg voor opgeleide, loyale werknemers, een goede werkomgeving en een constante focus op hoge kwaliteit, een gevulde orderportefeuille en tevreden klanten. Stuk voor stuk voorwaarden voor een groeiende winst. Zwaan: ‘En over groei gesproken: de gezamenlijke orderportefeuille van de grootste vliegtuigfabrikanten laat maar liefst een volume zien van ruim 12.000 nog te leveren vliegtuigen in de komende jaren. Dit schept gunstige perspectieven voor een bedrijf als SABosman.’
SABosman bestaat al sinds 1901 en is een onderdeel van Senior plc (www.seniorplc.com). Het bedrijf is sinds 2010 gevestigd in Barendrecht, telt 80 medewerkers en is internationaal actief. ‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper’, aldus de Nominatiecommissie. ‘Zonder twijfel de winnaar van de award voor Beste Bedrijf in deze branche!’

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen.

De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met eigen televisieprogramma’s als Succesvol Nederland en De Succesfactor en kent een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van de company pride en reputatie van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.
De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma Succesvol Nederland waarin de genomineerde wordt getoond, is gestart in januari.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dhr. R. Roobol
Telefoon: 0180-656830